ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο Δημάκης ξανά σε απεργία πείνας και δίψας

Οι συμφοιτήτριες-ές του Βασίλη Δημάκη στο Πολιτικό τμήμα στέκονται στο πλευρό του. – Ομόφωνο ψήφισμα του δ.σ. του Συλλόγου Φοιτητριών-ών του Πολιτικού:

“Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 30/04, το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών έκανε δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη για τη μεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, απ’ όπου μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του. Μετά από αυτή την απόφαση ο Βασίλης Δημάκης υπέγραψε δήλωση λήξης της απεργίας πείνας (που είχε ξεκινήσει από 21/04) και δίψας (που είχε ξεκινήσει από 27/04).

Από τότε έχουν γίνει επανειλημμένως από πλευράς του συνηγόρου του αιτήσεις προς τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου των Φυλακών και τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, η οποία εν τέλει πραγματοποιήθηκε μόλις χτες.

Όμως, αντί να επιστρέψει πίσω στο κελί του όπως θα έπρεπε, τον μετέφεραν στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού σε απομόνωση. Απέναντι σε αυτή την εκδικητικότητα ο Β.Δ. αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα του και κατέρχεται εκ νέου σε απεργία πείνας και δίψας (από Σάββατο 09/05), ζητώντας για άλλη μια φορά να μην αντιμετωπίζεται σαν πολίτης β’ κατηγορίας και να υλοποιηθεί επιτέλους η απόφαση του Συμβουλίου (η οποία άλλωστε συνάδει απόλυτα με τα κατοχυρωμένα από το νόμο δικαιώματά του ως κρατούμενου).

Εμείς, ως Φ.Σ. Πολιτικού, αποφασίζουμε κινητοποίηση αλληλεγγύης στον συμφοιτητή μας Βασίλη Δημάκη, την Τρίτη 12/5 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 17:30″.

ΠΗΓΗ FB: justicevdimakis

Από Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Βασίλη Δημάκη, και αφού του διαβάσαμε τη δήλωση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, μας ζήτησε να μεταφέρουμε στον κόσμο που ενδιαφέρεται για τον αγώνα του τα εξής:

“Μετά από την ενημέρωση που έλαβα για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και όσα η κυρία Σοφία Νικολάου εκεί αναφέρει, έχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω για τα εξής:

Πρώτα από όλα, δεν βρίσκομαι σε κανενός είδους καραντίνα, διότι η καραντίνα προϋποθέτει την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων που θα έπρεπε να τηρούνται απαρέγκλιτα, μιας και σε καραντίνα 14 ημερών υπεβλήθην στο κατάστημα Γρεβενών, μη έχοντας την παραμικρή επαφή με κανέναν, κλειδωμένος δηλαδή 24 ώρες το 24ωρο. Σε τούτη δω την ‘καραντίνα’ έρχομαι σε άμεση επαφή με τους εδώ συγκρατούμενούς μου συνεχόμενα, αφού κάνουμε παρέα και προαυλιζόμαστε μαζί από την πρώτη στιγμή καθημερινά.

Τούτων δοθέντων, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ζωή των συγκρατουμένων μου εδώ, αλλά και του προσωπικού της φυλακής, δεν χρήζει καμίας προστασίας καθώς φαίνεται, με άμεσο κίνδυνο διάδοσης του ιού από μένα προς αυτούς αφού εγώ χρήζω καραντίνας για δεύτερη φορά και αφού ο ιός αποδεδειγμένα δεν επωάσθη κατά τη διάρκεια της καραντίνας 14 ημερών στα Γρεβενά.

Άρα ο μόνος τρόπος να φέρω τον ιό είναι η κλούβα ειδικής μεταγωγής αλλά και οι αναιτιολόγητα πολυάριθμοι άντρες των ειδικών ομάδων που με μετέφεραν στον Κορυδαλλό και θα μπορούσαν να μου τον μεταδώσουν. Παρεμπιπτόντως στο κλουβάκι μεταφοράς μου κάτω στο πάτωμα υπήρχε χρησιμοποιημένη ιατρική μάσκα και ένα σωρό σκουπίδια από προηγούμενη μεταγωγή. Απλά ενδεικτικά το αναφέρω για να διαπιστωθεί το ‘πραγματικό’ ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου και κατ’ επέκταση της υγείας μου και των εδώ συγκρατουμένων μου. Ως χώρος καραντίνας στον Κορυδαλλό χρησιμοποιούνται ευθύς εξαρχής τα πειθαρχεία της Δ’ πτέρυγας!…

Όσον αφορά δε όσα αναφέρονται για την ποινική μου κατάσταση, είναι γνωστά προ πολλού και είναι πράξεις παρελθούσες γνωστές τοις πάσι, πεπραγμένα δηλαδή πριν ακόμα εγώ ως άνθρωπος αποφασίσω να κινηθώ προς την αντίθετη κατεύθυνση από του τύπου που το σωφρονιστικό σύστημα σήμερα αποδεδειγμένα σε εγκλωβίζει!

Επίσης, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της σωστής ενημέρωσης, στην εδώ πτέρυγα κανείς δεν κρατείται για οικονομικά αδικήματα. Δύο άτομα που βρίσκονται και κρατούνται δίπλα μας, χωρίς καμία επαφή με μας και χωρίς κοινό προαυλισμό, είναι ένας για οικονομικά και ένας για λόγους προστασίας σε ξεχωριστό χώρο από τους πέντε που κρατούμαστε εδώ”.

Μοιραστείτε το άρθρο