Συγκέντρωση εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου έξω από τη βουλή, Παρασκευή 18:00

Συγκέντρωση και συνέντευξη τύπου αύριο 8 Μαΐου

Αύριο, 8 Μαΐου 2020, εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο τροποποίησης του ν.4636/2019 περί διαδικασίας ασύλου κ.ά.. Το Σ.Ε.Σ.Υ.Α. έχει ήδη τοποθετηθεί τόσο απέναντι στον ήδη προσφάτως ψηφισμένο νόμο, όσο και στην τροποποίηση αυτού, η οποία κινείται στην ίδια κατεύθυνση καταπάτησης των δικαιωμάτων και διαδικαστικών εγγυήσεων που ορίζουν μία ορθή, δίκαιη και συμβατή με τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου. Επί του νομοσχεδίου έχουν ήδη εγερθεί ενστάσεις σχετικά με την εξασφάλιση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «απόρρητων» κονδυλίων στο όνομα της “εθνικής ανάγκης”. Τέλος, επιχειρείται η συνέχιση στελέχωσης του Υπουργείου από σωρεία μετακλητών υπαλλήλων, την ίδια στιγμή που αποφάσισε αβάσιμα να στερήσει την εργασία από 17 συμβασιούχους εργαζόμενους/ες που στηρίζουν το έργο της Υπηρεσίας Ασύλου τα τελευταία 5 με 6 χρόνια.

Παρά τα όσα δήλωσε ο Υπουργός κ. Νότης Μηταράκης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, μέχρι σήμερα δεν έχει χορηγήσει στο Σωματείο ή την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εγγράφως το υπηρεσιακό “κώλυμα” βάσει του οποίου δεν προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων των 17 συναδέλφων/ισσών, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες περί του αν η δήλωση πολιτικής βούλησης και πρόθεσης ανανέωσης να βρεθεί η κατάλληλη “νομική φόρμουλα”, ήταν προσχηματική.

Ευρισκόμενο στην 10η ημέρα απεργίας του, καλεί τον Υπουργό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων και συναδελφισσών.

Καλούμε τα αλληλέγγυα σωματεία και εργαζόμενους/ες να συμπαρασταθούν μαζί μας αύριο, 8 Μαΐου, στις 18.00 έξω από τη Βουλή, την ώρα που συζητείται και το επίμαχο νομοσχέδιο.

Καλούμε τα Μ.Μ.Ε. να παραβρεθούν στο ίδιο σημείο στις 19.00, όπου το Σωματείο, μαζί με εκπροσώπους από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλληλέγγυα σωματεία και συλλογικότητες θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Αθήνα, 07.05.2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

 [email protected]

Μοιραστείτε το άρθρο