ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ! Σπάνε την καραντίνα των εργασιακών δικαιωμάτων

Συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, μαζί με κοινωνικές συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, δεν ακολουθούν τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες φίμωσης για μετάθεση της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς και αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα σε απεργία και συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Στην Αθήνα συγκεντρώσεις θα γίνουν στα Χαυτεία, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πλατεία  Συντάγματος, ενώ στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα και στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ infolibre

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στη φίμωση που επιχειρεί η κυβέρνηση, για να μην ακουστεί η φωνή τους ενάντια σ’ αυτή την καραντίνα των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταπατώνται με τον πλέον ισοπεδωτικό  τρόπο, δίνοντας το πράσινο φως σε μια γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία. Μετά τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, εν μέσω καραντίνας, από εργαζόμενους και νεολαία, το νέο ραντεβού έρχεται να δώσει μια συνέχεια στον αγώνα για τα δικαιώματα, που πλήττονται όλο και περισσότερο με πρόσχημα την πανδημία.

Τα συνδικάτα, οι πολιτικές οργανώσεις και κοινωνικές συλλογικότητες καλούν σήμερα σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστικές συλλογικότητες, το ΠΑΜΕ, αλλά και η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ με τα Εργατικά Κέντρα προχώρησαν στην  κήρυξη 24ωρης απεργίας, καλώντας στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Στην Αθήνα, η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για τον συντονισμό καλεί σε συγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10:30 και σε πορεία στη Βουλή. Εδώ καλούν και: ΠΕΝΕΝ, ΣΥΒΧΨΑ, ΣΜΕΔ, το σωματείο βάσης των ΜΚΟ, Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ κ.ά.

Η Ταξική Πορεία καλεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30.

Η ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00.

Ο Σύλλογος Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου καλεί σε μοτο-πορεία από το Πεδίον του Άρεως στις 11:00.

Το ΠΑΜΕ θα κάνει συμβολικού χαρακτήρα εκδήλωση, όπως και περιφερειακά ή σε άλλες πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα καλούν η Πρωτοβουλία για μια Ταξική Πρωτομαγιά, οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου, ενώ στο άγαλμα Βενιζέλου ΟΚΔΕ, ΣΜΕΘ, Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, ΕΜΠΑΡΓΚΟ.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε: Ιωάννινα, Πάτρα, Πρέβεζα, Βόλο, Θήβα, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Μυτιλήνη κ.α.

Για την πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση εξέδωσαν ανακοινώσεις-καλέσματα ενδεικτικά οι εξής:

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ), Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), Σωματείο Εργαζομένων στα Public, Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (ΕΤΕΡ)

ΣΒΕ Οδηγών Δικύκλων – μοτοπορεία

ΠΑΜΕ

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

ΕΛΜΕ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

ΕΜΠΑΡΓΚΟ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΝΑΡ

ΣΕΚ

ΚΚΕ Μ-Λ

Μ-Λ ΚΚΕ

ΟΚΔΕ (Εργατική Πάλη)

ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

ΕΣΕ Θεσσαλονίκης

Libertatia

Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά

Terra Incognita

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης – ΚΑΛΕΣΜΑ – ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ: kinimatorama.net

Μοιραστείτε το άρθρο