Εμπρησμός του “Vulkangruppe “ κατά “εφαρμογής corona”

Ακτιβιστές κατά της επιτήρησης ανέλαβαν την ευθύνη για εμπρησμό έξω από το γερμανικό ινστιτούτο που αναπτύσσει την εφαρμογή παρακολούθησης Covid-19 στο Βερολίνο: Τερματισμός της ισχύος της ψηφιακής υποδομής / σαμποτάζ.

ΑΠΟΔΟΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χαρά Χαρμπίδου

Αριστεροί ακτιβιστές που στοχεύουν στην αποτροπή μαζικής παρακολούθησης μέσω της «εφαρμογής Corona» ισχυρίζονται ότι προκάλεσαν εμπρησμό – σαμποτάζ, έξω από το ινστιτούτο τηλεπικοινωνιών του Βερολίνου, το οποίο αναπτύσσει λογισμικό σχεδιασμένο για να παρακολουθεί την εξάπλωση της νόσου.

Αρκετά καλώδια τροφοδοσίας και τηλεπικοινωνιών υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς σε εργοτάξιο στην περιοχή Charlottenburg του Βερολίνου την Τρίτη το πρωί, έξω από το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών του Fraunhofer. Η πυρκαγιά προκάλεσε προσωρινή διακοπή ρεύματος σε παρακείμενους δρόμους και η αστυνομία ερευνά το συμβάν ως ύποπτη εμπρηστική επίθεση.

Έκτοτε εστάλη επιστολή από την οργάνωση «Volcano Group» σε ορισμένα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η ίδια επιστολή αναρτήθηκε και στο Διαδίκτυο. Η «Volcano Group» αναλαμβάνει την ευθύνη, λέγοντας ότι στόχο της είχε το κοντινό ινστιτούτο, επίσης γνωστό ως Ινστιτούτο Heinrich Hertz (IHH), το οποίο εργάζεται επί του παρόντος σε μια εφαρμογή για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του Covid-19.Μέσα από μακροσκελή ανάλυση, στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η επίθεση έγινε με στόχο «να σταματήσει η περαιτέρω αποδυνάμωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και η επέκταση των μέτρων επιτήρησης». Η οργάνωση – αποστολέας ισχυρίζεται μάλιστα, πως είναι αδύνατο, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, να διασφαλιστεί ότι η «εφαρμογή Corona» δεν θα χρησιμοποιηθεί για να κατασκοπεύει τους Γερμανούς πολίτες.

Οι συγγραφείς της επιστολής περιέγραψαν περαιτέρω τους φόβους τους ότι οι αυστηρές ενέργειες της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού, ενδέχεται να απειλήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, συγκρίνοντας τον όρο «κοινωνική απόσταση» με όρους από δυστοπικά μυθιστορήματα των George Orwell και Aldous Huxley. Επίσης αναφέρονται και στην προσφυγική κρίση στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας. Παράλληλα αναφέρονται και στις διασυνδέσεις και συνεργασία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας NSA.Η αστυνομία είπε ότι γνωρίζει την ύπαρξη της επιστολής και ελέγχει επί του παρόντος εάν πράγματι συνδέεται με τη φωτιά.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής παρακολούθησης Covid-19 στις αρχές του μήνα. Το διαδίκτυο υποδέχτηκε τα νέα που ανακοινώθηκαν με αρκετή ανησυχία, προβληματισμό και σκεπτικισμό, ενώ ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων Wojciech Wiewiorowski που ζήτησε τη δημιουργία μοντέλων παρακολούθησης πανευρωπαϊκής εφαρμογής, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι μια τέτοια εφαρμογή δεν πρέπει να παραβιάζει τα «θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων».

https://ruptly.tv/en/videos/20200415-009?search_key=a214b8fb-8975-4874-a60d-633b6cdaacf0

Διαβάστε παρακάτω μεταφρασμένη την επιστολή:

Κλείστε την ισχύ! Σαμποτάζ σε Ψηφιακή Υποδομή

Δώσαμε στη λεγόμενη Corona-App (Εφαρμογή – Κορώνα) την άρνησή μας προχωρώντας σε δράση. Σήμερα, προκειμένου να εξουδετερώσουμε την περαιτέρω αποδυνάμωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και την επέκταση των μέτρων επιτήρησης, πυρπολήσαμε έναν άξονα με καλώδια επικοινωνίας που τροφοδοτούν, μεταξύ άλλων, το «Ινστιτούτο Heinrich-Herz». Τα καλώδια τροφοδοσίας της Colt, της Telekom και άλλων παρόχων καταστράφηκαν από την επίθεσή μας. Προσδιορίσαμε τον ανοιχτό άξονα στον οποίο τοποθετούνται νέα καλώδια ως γραμμή τροφοδοσίας στο “HHI”. Το βραχυπρόθεσμο κλείσιμο επηρέασε και άλλες τοπικές εταιρείες, όπως αντιπροσωπείες αυτοκινήτων , κλιματικούς δολοφόνους, VW, Alfa Romeo, Jeep, Mercedes, Audi, Porsche κ.λπ. Αποκλείσαμε κάθε κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή από τη δράση μας.

Γιατί σαμποτάραμε πολιτικά τη χρήση της εφαρμογής:

Οι κανονισμοί κατά της πανδημίας φέρνουν μαζί τους απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγορεύσεις επαφών και άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες είναι άνευ προηγουμένου στην ταχύτητα της εφαρμογής τους και στον θεμελιώδη χαρακτήρα τους στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Αυτές οι παρεμβάσεις συνοδεύονται επανειλημμένα από ρητορική πολέμου. Το μοντέλο για αυτούς τους «κανόνες» είναι ο χειρισμός του ιού από την Κίνα. Κίνα: μια πατριαρχική δικτατορία που παρακολουθεί και ελέγχει κάθε κίνημα του λαού και τιμωρεί τις παραβιάσεις των «κανόνων» που έθεσε η κομμουνιστική-καπιταλιστική ελίτ. Ο περιορισμός των μεγαλουπόλεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε ένα τόσο αποτελεσματικό ολοκληρωτικό σύστημα, ως μέτρο για το τι είναι πιθανό. Η Κίνα, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των 60 ημερών (π.χ. στο Γουχάν) και τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων, έχει βραχυπρόθεσμα γίνει πρότυπο υπόθεση (υποτιθέμενης) συγκράτησης της πανδημίας για κυβερνήσεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Στις αρχές Ιανουαρίου, τα μέτρα αυτά εξακολουθούν να επικρίνονται ως ολοκληρωτικά και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα μεταφέρονται επίσης σε τροποποιημένη μορφή στις άλλες ηπείρους.

Σε αυτό το πνεύμα ο Jens Spahn (Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας) πρότεινε επανειλημμένα την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων, την παρακολούθηση δεδομένων από κάθε άτομο, προκειμένου να εντοπίσει και να απομονώσει τα μολυσμένα και ενδεχομένως πρόσφατα μολυσμένα άτομα. Κράτησε την κριτική των ειδικών του συνταγματικού δικαίου και των υπερασπιστών των προσωπικών δεδομένων, σε απόσταση, τουλάχιστον δύο μέτρων μακριά. Αντέγραψε τη συνολική τοποθεσία του προφίλ κίνησης κάθε ατόμου από την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Ο πρόεδρος του αυστριακού κοινοβουλίου ζήτησε την υποχρεωτική εισαγωγή μιας παρόμοιας εφαρμογής. Και σε αυτήν τη χώρα, έγιναν αντίστοιχες απαιτήσεις. Ακόμη και οι συζητήσεις υπολογίζονται ως ταμπού διαλείμματα με αποτέλεσμα η αυξανόμενη ισχύς επιτήρησης με τις νέες τεχνολογίες να να πρέπει να βοηθηθεί για να κερδίσει την αποδοχή και, εάν είναι απαραίτητο, να εφαρμοστεί αυταρχικά εάν δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί «εθελοντικά».

Στην Κίνα, η εφαρμογή “Ant Financial” χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια δημόσιων ελέγχων από την αστυνομία. Ο προσωπικός κωδικός QR αποφασίζει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για βόλτα. Εάν ο κωδικός QR είναι κόκκινος ή κίτρινος, οι οδηγίες δίδονται από τις αρχές. Αυτή η εφαρμογή πληρωμών αποφασίζει με έναν αδιαφανή τρόπο για την «επιβαρυμένη από τον κορωνοϊό κοινωνία». Η Νότια Κορέα δεν έχει ακόμη επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Όλα τα άτομα “μπορούν” να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι το smartphone να τα αναγνωρίσει ως “μολυσμένα” ή “ύποπτα” και να δοθεί η εντολή για κρατική παρέμβαση. Επί του παρόντος, η κυβέρνηση αναγκάζει τους πολίτες της Νότιας Κορέας να αποκαλύψουν «εθελοντικά» τα δεδομένα του κινητού τους τηλεφώνου και της πρόσβασής του σε αυτό. Η παρακολούθηση των δεδομένων έχει δοκιμαστεί στη Νότια Κορέα με το πρόγραμμα “Total Information Awareness”, μεταξύ άλλων, το οποίο η NSA συνέχισε κρυφά να λειτουργεί ως “Prism”, όπως αποκάλυψε ο πληροφοριοδότης Ed Snowden. Στις ΗΠΑ, η Google και η Apple θέλουν να διανείμουν αυτόματα μια εφαρμογή Corona ως στοιχείο λειτουργικού συστήματος με μια επερχόμενη ενημέρωση.

Σύντομα θα δημιουργηθεί ένα σύστημα εντοπισμού δεδομένων στη Γερμανία με τη μορφή εγκατεστημένης εφαρμογής. Η προπαγάνδα για αυτήν την εφαρμογή λειτουργεί ήδη με πλήρη ταχύτητα. Οι πολιτικοί θα δώσουν τεράστια δημοσιότητα γι ‘αυτό, γιατί κατά τη γνώμη τους μόνο η ευρεία αποδοχή υπόσχεται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιφανειακά, η χρήση της εφαρμογής ακούγεται λογική. Κατά την παρουσίαση της εφαρμογής, δίνεται βάση (αρχικά) στο ότι είναι εθελοντική, προκειμένου να αποφευχθεί μια κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικού συστήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επαφές, δηλαδή τα μολυσμένα και μη μολυσμένα άτομα και το περιβάλλον τους μπορούν να κατασκοπεύονται. Αλλά όπως ακριβώς και η προώθηση (υποτιθέμενων) ανώνυμων προφίλ κίνησης από παρόχους κινητών τηλεφώνων, όπου τα ενδιαφερόμενα άτομα δεν έχουν ήδη την ευκαιρία να δώσουν τη συγκατάθεσή τους ή να αρνηθούν, μπορεί να υποτεθεί ότι οι επιλογές παρακολούθησης που περιέχονται στην εφαρμογή θα γίνουν γρήγορα υποχρεωτικό πρότυπο όταν έχουν “εθελοντικά” συσταθεί για μια κρίσιμη μάζα: Όποιος θέλει να πάει στη βιβλιοθήκη πρέπει να έχει την εφαρμογή – η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη είναι εθελοντική… Επειδή ο πηγαίος κώδικας του λογισμικού δεν είναι ανοιχτός, είναι αδύνατο να ελεγχθεί εάν η προπαγάνδα για τη χρήση της εφαρμογής αντιστοιχεί στην πραγματικότητα ή ποιος άλλος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα. Και αν υπάρχουν δυνατότητες παρακολούθησης δεδομένων. Μια απλή ενημέρωση του λογισμικού θα ήταν δυνατή ανά πάσα στιγμή. Το “Robert Koch Institute” εργάζεται επί του παρόντος σε αυτήν την εφαρμογή σε συνεργασία με το “Heinrich Herz Institute”, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών και τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ άλλων.

Ρυθμίζεται:

Η ταχύτητα των αλλαγών ημερησίως μόλις που μπορεί να επεξεργαστεί. Δεν είναι πολύς λόγος για το τίποτα το γεγονός ότι η καταπολέμηση της πανδημίας στηρίζεται επανειλημμένα από εσκεμμένα επιλεγμένη ρητορική πολέμου. Γιατί ένας πόλεμος είναι επίσης μια εσωτερική κοινωνική επίθεση, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει την «εθνική κοινότητα» ή –και αυτό είναι κάτι καινούργιο στην περίπτωση της «Corona»– της παγκόσμιας κοινότητας προς τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Δεν υπάρχει σχέδιο συνωμοσίας πίσω από αυτό. Είναι η συνεχιζόμενη δυναμική της άρχουσας τάξης, η οποία για χιλιάδες χρόνια δεν μπορούσε να σπάσει από μια ολοκληρωμένη επανάσταση της απελευθέρωσης από κάθε μορφή διακυβέρνησης. Το μοτίβο δεν είναι νέο: οι κρίσεις χρησιμοποιούνται πάντα ως καταλύτες για την κατασταλτική ρύθμιση του πληθυσμού, εκτός εάν μια επαναστατική δύναμη θέσει άλλα προηγούμενα. Ενόψει της πανδημίας, τίθεται σε λειτουργία ένας μηχανισμός εσωτερικής ασφάλειας που ζει από το γεγονός ότι συμμετέχουν όλοι. Για πολλούς ανθρώπους, οι αλγόριθμοι της εταιρείας πίσω από τις εφαρμογές ρυθμίζουν ήδη τις καθημερινές τους ρουτίνες και είναι ένας συνεχής σύντροφος. Έτσι, σε περιόδους της «Corona», είναι καιρός να περιορίσει ο καθένας τον εαυτό του, να αποστασιοποιηθεί ο καθένας κοινωνικά, να παρατηρήσει την επαφή με τον εαυτό του (και τους άλλους) – και έπειτα σε κάποιο σημείο να διευκολύνει τον εαυτό του με την εφαρμογή. Περιλαμβάνεται εδώ και το καλό και υπεύθυνο συναίσθημα, ότι έχετε συνεισφέρει κάτι για την ασφάλεια όλων.

Εμφανίζονται νέες λέξεις χωρίς χρήση.

Με τον «πόλεμο ενάντια στον ιό», η γλώσσα και η σκέψη αλλάζουν επίσης. Ξαφνικά υπάρχουν «συστηματικά σχετικοί» άνθρωποι. «Ομάδες κινδύνου» που υποτίθεται ότι πρέπει να απομονωθούν. «Κοινωνική απόσταση» ως σωτηρία για την προστασία των «ομάδων κινδύνου» και των «σχετικών με το σύστημα» ανθρώπων, των «ηρώων της καθημερινής ζωής». Οι τελευταίοι, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι οδηγοί φορτηγών κ.λπ. μετατρέπονται σε μαχητές στο «μέτωπο» αντί να τους πληρώνουν αξιοπρεπώς – ενώ οι διευθυντές συνεχίζουν να παίρνουν τα μπόνους τους και να συλλέγουν δισεκατομμύρια για τις εταιρείες τους. Η στρατιωτική-ιατρική έννοια του «triage» προχωρά στην πολιτική σφαίρα: η συστηματική ταξινόμηση των ανθρώπων: Ποιος πρέπει να σωθεί και για ποιον δεν «αξίζει» πλέον να σωθεί, ποιος πρέπει να μείνει πίσω στο «πεδίο μάχης ενάντια στον ιό». Δεν είναι ο ίδιος ο ιός που οδηγεί στην κρίση, αλλά ένα ιδιωτικοποιημένο και προσανατολισμένο στο κέρδος σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που οδηγεί στην τρομακτική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε νοσοκομεία και γηροκομεία. Στην Ισπανία, στην Ιταλία και πιθανώς και εδώ.

Το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει το θάνατο χωρίς προστασία, ειδικά όταν εμφανίζεται ως αόρατος ιός και δεν μπορεί να εκτιμηθεί καθόλου ως νέα πανδημία, δημιουργεί φόβους. Αυτοί οι φόβοι δεν πρέπει να κοροϊδεύονται. Ούτε πρέπει να υπερβάλλουμε με αυτούς τους φόβους, ή να τους αφήσουμε να γίνουν κάτι πολύ σημαντικό, καθώς όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα. Ωστόσο, αυτή η πανδημία ενορχηστρώνει τους πρωταρχικούς φόβους του θανάτου των ανθρώπων. Αυτοί οι φόβοι «παίζονται». Δεν αμφισβητείται η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων στα συστήματα υγείας, αλλά εάν διατηρείτε αρκετή απόσταση από το επόμενο άτομο. Εάν διατηρείτε τους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες παρακολουθούνται (και μερικές φορές επίσης τιμωρούνται). Και προωθούν μια από τις πιο γερμανικές αρετές παντού: την τάση να καταγγέλλουμε. Στους κύκλους των διανοούμενων, αυτό επιδεινώνεται από την κατηγορία ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη, εάν δεν ακολουθεί τους κανονισμούς. Εάν δεν ακολουθείτε αυτούς τους κανόνες, ΕΙΣΤΕ υπαίτιοι όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι. Με την αναφορά στις «ομάδες κινδύνου», άλλες αντιφάσεις καταπνίγονται. Ανεξάρτητα από την ατομική τους στάση, οι «ομάδες κινδύνου» γίνονται παράγοντες ηθικού εκβιασμού, προκειμένου να επιβληθούν χωρίς αμφιβολία οι κρατικοί και πολιτικοί κανόνες μεταξύ φίλων. Η ιατρική υγιεινή συνοδεύεται από μια κοινωνική υγιεινή που δεν επιτρέπει καθόλου σκέψη βρώμικης αντίστασης, δημόσιου διαλόγου.

Επομένως είναι πιθανό:

Η δράση μας θα περιγραφεί ως έλλειψη αλληλεγγύης από εκείνους που, σε άλλες περιπτώσεις, αυτοπροσδιορίζονταιι από νέες κρατικές τεχνικές κυριαρχίας και κοινωνικής τεχνολογικής επίθεσης – ακόμη και χωρίς ίσως να θέλουν να το κάνουν. Η δήλωσή μας είτε θα αγνοηθεί και θα υπόκειται σε αόρατο αποκλεισμό ειδήσεων, είτε θα δηλωθεί ότι προκαλεί σύγχυση.

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο περιθώριο:

Δεν αναλαμβάνουμε αυτήν την επικίνδυνη δράση για να λάβουμε ευρεία έγκριση, γι ‘αυτό οι διαφορές είναι πολύ πολωμένες σε μειονεκτική θέση με την αντεπαναστατική έννοια. Γνωρίζουμε την έγκριση ενός τμήματος της κοινωνίας. Στεκόμαστε στο πλευρό εκείνων που δεν είναι διατεθειμένοι να παρακολουθήσουν την καταστροφή των ιστορικά και οδυνηρά κερδισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων στα σύνορα και στα στρατόπεδα. Είμαστε στο πλευρό εκείνων που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν την ενορχήστρωση της πανδημίας και των φόβων. Είμαστε στο πλευρό εκείνων που ανησυχούν για την αυξανόμενη παρακολούθηση.

Πώς συμβαίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός:

Βλέπουμε την ψηφιοποίηση της καθημερινής ζωής, η οποία αναπόφευκτα εξαπλώνεται υπό την απαγόρευση επαφών και την απαγόρευση κυκλοφορίας και η οποία ξαφνικά φαίνεται να μην γνωρίζει αναλογικές εναλλακτικές λύσεις, ως ένας ψηφιακός μετασχηματισμό της κοινωνίας. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι είναι ο μόνος τρόπος για τους μεμονωμένους ανθρώπους να μείνουν σε επαφή μεταξύ τους. Αλλά ο χώρος στον οποίο γίνεται αυτό δεν είναι ουδέτερος χώρος. Ελέγχεται και παρακολουθείται. Τα κοινωνικά θέματα, οι άνθρωποι, γίνονται εικονικές μορφές, τις οποίες ο αλγόριθμος χωρίζει σε σύνολα δεδομένων και κρίνει σύμφωνα με μυστικά κριτήρια, ελέγχει τη διαφήμιση, τα σήματα και τις αναφορές για κακή συμπεριφορά και επιβραβεύει την υποταγή. Οι “κοινωνικές αποστάσεις” ή “η απόσταση είναι αξιοπρέπεια” είναι όροι που ακούγονται σαν να δανείστηκαν από το “Brave New World” του Huxley ή το “1984” του Orwell. Παρακολουθώντας γυμνοί, αγωνίζονται με όρους που η βύθιση στον εικονικό κόσμο αποδίδεται ως μια ολοκληρωμένη κοινωνική δράση. Προσποιούνται ένα «εμείς» και το δίκτυο προσφέρεται στο «εμείς» ως ένας νέος τόπος κοινωνικής συνάντησης και του κόσμου της εργασίας – ενισχύοντας έτσι την κοινωνική απομόνωση που έχει ήδη ξεκινήσει ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής επίθεσης. Εδώ σχηματίζεται η τρέχουσα και μελλοντική δυνατότητα ελέγχου ολόκληρων κοινωνιών μέσω του Διαδικτύου.

Το διαδικτυακό εμπόριο, τα ψηφιακά μαθήματα σχολείων, τα διαδικτυακά σεμινάρια στα πανεπιστήμια, η τηλεδιάσκεψη, το γραφείο στο σπίτι, τα ηλεκτρονικά αρχεία ασθενών, το Amazon, το Zalando, το Netflix, το Lieferando, οι πληρωμές με κάρτες, οι πύλες γνωριμιών, οι ροές βίντεο και τα παιχνίδια κ.λπ. αποτελούν προϋποθέσεις για αυτό. Εκεί ξανασχηματίζεται η κοινωνία. Είναι εδώ ακριβώς όπου η συνήθεια λαμβάνει χώρο, είναι εκεί όπου αλλάζει η κοινωνία με ρυθμό της οποίας το τίμημα – συνολική χειραγώγηση και επομένως έλεγχος – θα καταστεί σαφές σε εμάς σε όλες τις λεπτομέρειες, τα επόμενα χρόνια. Ένα νέο, δηλαδή υγιεινό (εθνικό) «εμείς» κατασκευάζεται επί του παρόντος προκειμένου να επιβληθούν όλα τα είδη μέτρων κατά των οποίων υπήρχαν επιφυλάξεις και αντίσταση στο παρελθόν, όπως ψηφιοποίηση σε σχολεία, κάρτες ασφάλισης υγείας (για γυαλιά), για αρχεία ασθενών ή διαδικτυακές πληρωμές και την εξαφάνιση μετρητών.

Η Deutsche Telekom παρέχει «υπηρεσίες διαδικτυακών διασκέψεων» που βασίζονται στο cloud για μαθητές, μαθητές και καθηγητές δωρεάν, εντελώς ανιδιοτελή. Παρόμοιες προσφορές είναι επίσης διαθέσιμες για τις εταιρείες και τις ανάγκες τους στο σπίτι. Και για τον ελεύθερο χρόνο των μικρών, υπάρχει η νέα υπηρεσία ροής από τη Disney. Και επιπλέον 10 gigabyte για περιήγηση στο κινητό στην κορυφή. Δωρεάν προς το παρόν. Ενώ η Telekom διαδίδει «Συνδέουμε τη Γερμανία», η κραυγή της Vodafone είναι «η Γερμανία παραμένει δικτυωμένη». Το φάσμα των υπηρεσιών δεν διαφέρει σημαντικά. Αλλά η Γερμανία και το ψηφιακό δίκτυο – αυτό δημιουργεί συνοχή. Ο coronavirus, ένα χτύπημα της μοίρας για τους χειριστές δικτύου: Νέα ζήτηση για ταχύτερα, ευρύτερα, περισσότερα. Με τις τρέχουσες προσφορές, οι μελλοντικοί πελάτες δεσμεύονται και δημιουργούνται ακόμη περισσότερα δεδομένα, στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση τόσο από εταιρείες όσο και από μυστικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, η Vodafone συνεργάζεται στενά με τη βρετανική μυστική υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της είναι ο πλησιέστερος συνεργάτης της Αμερικανικής NSA. Καθώς οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο με κοινωνικές επαφές, εργασία και ψυχαγωγία, αυτή είναι μια γιορτή για τις μυστικές υπηρεσίες και τις εταιρείες. Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην κοινωνική ζωή. Πόσο περισσότερο από την άποψη του κέρδους, πόσο περισσότερο από την άποψη της παρακολούθησης και του ελέγχου της αγοραστικής συμπεριφοράς, των επιθυμητών τρόπων ζωής, της έγκαιρης ανίχνευσης των εξεγέρσεων μπορεί να προκύψει από αυτά τα δεδομένα!

Το αργότερο από τις δημοσιεύσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με την παγκόσμια εποπτεία της NSA κρατών και ομάδων σε ατομικές ψηφιακές δηλώσεις ατόμων είναι γνωστή: Χρησιμοποιείται επίσης κάθε τεχνική δυνατότητα ψηφιακής παρακολούθησης και ελέγχου συμπεριφοράς. Στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία και επίσης στη Γερμανία. Η «εφαρμογή Corona» ανοίγει τις πόρτες. Το σενάριο ότι τουλάχιστον το 60 τοις εκατό του πληθυσμού στη Γερμανία θα πρέπει να προσαρμοστεί «εθελοντικά» σε μια εφαρμογή, σε ένα πρότυπο, σε μια πρόθεση, σε έναν «εθελοντικό» έλεγχο όλων των ιδιωτικών και δημόσιων επαφών – αυτό ουσιαστικά προκαλεί το σαμποτάζ μας.

Αυτό που μένει να ειπωθεί:

Παρακολουθούμε μια παγκόσμια άσκηση εμφυλίου πολέμου για μελλοντικές κρίσεις και πολέμους. Οι συνέπειες αυτής της «άσκησης» θα αλλάξουν τον κόσμο. Η σοβαρότητα της πανδημίας, η εξάπλωσή της και η μάζα των ανθρώπων που πεθαίνουν είναι το κάδρο στο οποίο εισάγουμε μια νέα εποχή κρίσεων ως μόνιμο καθεστώς. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ούτε τα βασικά δικαιώματα της ενδιαφερόμενης χώρας (που δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε όλους) ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα μετράνε. Ενώ επιβάλλονται απαγορεύσεις επαφών και απαγόρευση κυκλοφορίας, διατηρείται ο εξαναγκασμός στην αμειβόμενη εργασία (μισθωτή σκλαβιά) και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρηματιών εάν θα συνεχίζουν να οι εργαζόμενοι να εργάζονται όπως πριν, να λάβουν επιδοτούμενη εργασία μικρής διάρκειας ή να αλλάξουν την παραγωγή σε πιο κερδοφόρες μεθόδους. Αλλού, ξέσπασαν τουλάχιστον οι απεργίες. Σε αυτήν τη χώρα, ο έλεγχος της πανδημίας τελειώνει εκεί που ανοίγουν οι πύλες του εργοστασίου. Στη γραμμή συναρμολόγησης και αλλού, όπου δεν είναι δυνατή η δουλειά γραφείου από το σπίτι, οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται όσο εξυπηρετείται η μεγιστοποίηση των κερδών και στη συνέχεια να επιστρέψουν γρήγορα στις οικογενειακές τους κηρήθρες, τα συνδικάτα δεν θα ακούσουν οτιδήποτε άλλο. Ενώ τα εμπορεύματα θα πρέπει να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθερα και οι μετανάστες εργαζόμενοι στην Ανατολική Ευρώπη πρέπει να φτάσουν εγκαίρως, ώστε η οικονομία να μην καταρρεύσει, φυγάδες φυλάσσονται σε στρατόπεδα – στρατόπεδα που εγγυώνται την ταχεία εξάπλωση του ιού και δεν εγγυώνται επαρκή υγειονομική περίθαλψη.

Η μία κρίση όχι μόνο αντικαθιστά την επόμενη, αλλά εξαφανίζει μαζί και τα ζητήματα.Η κλιματική κρίση εξαφανίζεται πίσω από την « Corona». Οι πόλεμοι και οι συνέπειές τους εξαφανίζονται επίσης. Και οι λόγοι για τους πολέμους ούτως ή άλλως. Δεν είναι σαφές πού κατέληξαν τα 10.000 άτομα που παγιδεύτηκαν στα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας. Η Ε.Ε., η οποία μετατρέπει όλο και περισσότερο αυτά τα σύνορα σε λωρίδες θανάτου, παραμένει ατιμώρητη. Η προετοιμασία πογκρόμ στην Ουγγαρία εναντίον των Ρομά και Σίντι από τον Όρμπαν και τη δεξιά πτέρυγα παραμένει επίσης ανεπιτήρητη. Δεν υπάρχει αντίδραση στη χρησιμοποίηση του ιού για την εξουσία αυταρχικών κυβερνήσεων κατά του συντάγματος, όπως στην Πολωνία. Ή τη διατήρηση της εξουσίας από τον διεφθαρμένο Ισραηλινό πρόεδρο. Ή για την εδραίωση της δύναμης του Πούτιν.

Το αργότερο τώρα θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμο πότε η κυβέρνηση και η οικονομία εμπιστεύονται τους ειδικούς και την επιστήμη και πότε όχι. Γιατί μια πανδημία μπορεί να πυροδοτήσει ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης και δραστικά μέτρα παγκοσμίως, αλλά όχι την ήδη υπάρχουσα καταστροφή του περιβάλλοντος; Αυτή η ερώτηση μπορεί να μεταφερθεί ως ερώτηση για όλα τα προβλήματα παγκοσμίως.

Στην περίπτωση της καταστροφής του περιβάλλοντος, που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα, τουλάχιστον όσο και η πανδημία, οι συμβουλές και οι προτάσεις των ειδικών έχουν αγνοηθεί και θα αγνοηθούν σε μεγάλο βαθμό. Επειδή ένα εμβόλιο δεν είναι αρκετό για την καταπολέμηση των συνεπειών της διαταραχής του κλίματος. Η «Corona» είναι αρκετά διαφορετική: όχι μόνο οι ειδικοί στον τομέα της υγείας βρίσκουν ανοιχτά αυτιά, αλλά η ιατρική τους προσέγγιση για την καταπολέμηση της πανδημίας ανοίγει νέο πεδίο για τους πολιτικούς. Μια δολοφονική οικονομία, ένα πολεμικό παγκόσμιο σύστημα και ένας προσανατολισμός προς την πρόοδο και την ανάπτυξη που στοχεύει στην καταστροφή της γης και της βάσης όλης της ζωής σώζονται με τρισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ, ενώ οι διαμαρτυρίες ενάντια σε αυτήν την καταστροφή, απαγορεύονται από τις υγειονομικές αρχές. Είναι η αποικιακή αρχή, σύμφωνα με την οποία διαφορετικές αξίες συνδέονται με την ανθρώπινη ζωή. Κάθε χρόνο 100.000 άνθρωποι πεθαίνουν από ελονοσία. Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει ήδη: εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν ή λιμοκτονούν. Δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Σε αυτήν τη νέα εποχή, οι δυνάμεις που θέλουν θεμελιώδεις αλλαγές πρέπει να επαναπροσδιορίσουν και να επανατοποθετηθούν διεθνώς. Μια ολοκληρωμένη αναταραχή και υπέρβαση των πατριαρχικών, αποικιακών και καπιταλιστικών συνθηκών δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας, αλλά υπαρξιακό.

Δεν θα συνηθίσουμε ποτέ σε αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε.

Volcano Group- Vulkangruppe: Τερματισμός της ισχύος της ψηφιακής υποδομής / σαμποτάζ

Υ.Σ .: Για μια επαναστατική Ημέρα του Μαΐου κατά της αποικιοκρατίας, της πατριαρχίας και του εθνικισμού

Μοιραστείτε το άρθρο