Πήγαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους έκοψαν πρόστιμο!

Έκοψαν πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας σε αντιπροσωπεία του Συντονιστικού για Πρόσφυγες – Μετανάστες και του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου, που πήγε σήμερα το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου, για να διερευνήσει καταγγελίες ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων κρατούνται σε μικρό χώρο όλοι μαζί!

Ο ψυχίατρος Θεόδωρος Μεγαλοικονόμου, ο καρδιολόγος-παθολόγος Δημήτρης Γεωργίου (δημοτικός σύμβουλος Αριστερής Κίνησης Ιλίου), η πρώην δημοτική σύμβουλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου Αντωνία Βαφειάδου και ο καθηγητής Χρήστος Βαφειάδης, μετά από καταγγελίες ότι στο αστυνομικό τμήμα κρατούνται υπό άσχημες και επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες τουλάχιστον 14 πρόσφυγες, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησαν να δουν τους πρόσφυγες και να παράσχουν βοήθεια σε όσους το χρειάζονταν. Η απάντηση ήταν ότι κανείς δεν τους κάλεσε (οι πρόσφυγες ή η αστυνομία) και δεν τους επέτρεψαν να δουν τους πρόσφυγες και να παράσχουν βοήθεια.

Όμως δεν έφτανε αυτό, τους επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί δεν είχαν -κατά τον αστυνομικό- ακολουθήσει τα μέτρα, ενώ και οι τέσσερεις είχαν στείλει μηνύματα που ενημέρωναν για τη μετάβασή τους. Τελικά υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν χωρίς να δουν τους πρόσφυγες και με ένα πρόστιμο 150 ευρώ ο καθένας!

Μοιραστείτε το άρθρο