Μέρα πανελλαδικής δράσης για τη δημόσια υγεία, με διαμαρτυρίες στα νοσοκομεία

Ημέρα πανελλαδικής δράσης η 7η Απριλίου για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και για εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους απέναντι στον κορονοϊό.

Οι ενώσεις νοσοκομειακών ιατρών, σε συνεργασία με τους συλλόγους εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, απευθύνουν κάλεσμα σε σωματεία, κοινωνικούς φορείς, εργατικά κέντρα και ενεργούς πολίτες για παραστάσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια νοσοκομείων και στις διοικήσεις των δημόσιων δομών υγείας, με σύνθημα «σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί μπροστά στο Ιπποκράτειο και σε άλλα νοσοκομεία.

Η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ διεκδικεί:

άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού,

πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή τους στο κεντρικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας,

εξασφάλιση των μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Σε δημόσια παρέμβασή του το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης τονίζει ότι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ πηγαίνουν στη μάχη χωρίς όπλα. Και υπογραμμίζει ότι και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας χρειάζεται άμεση ενίσχυση.

Όπως σημειώνει το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης: «Παλεύουμε με τον ιό ή με το φόβο του ιού καθώς και με τις επιπτώσεις που έφερε στη ζωή μας η απομόνωση κατ’ οίκον – για όσους από μας διαθέτουν οίκο: δυσκολίες στην εργασία, στις σχέσεις, στην κοινωνική μας δραστηριότητα, οικονομικές δυσκολίες ή ανέχεια. Η κυβέρνηση παίρνει οικονομικά μέτρα για επιχειρήσεις και για κάποιους εργαζόμενους, αλλά πλήθος ανθρώπων μένει εκτός οποιασδήποτε στήριξης, τώρα που και η αλληλεγγύη είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι άνθρωποι της μαύρης εργασίας, οι τωρινοί απολυμένοι, οι χρόνιοι άνεργοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι χωρίς χαρτιά, οι πρόσφυγες, οι άστεγοι, και εν γένει οι φτωχοί, που καμιά πρόνοια δεν τους εξασφαλίζει την επιβίωση, είναι στη σκέψη μας».

Ενώνοντας τη φωνή τους με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στα νοσοκομεία, διασώστες, τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης καλούν όλους να διατρανώσουν τα αιτήματα της αυριανής κινητοποίησης ακόμη και μένοντας στο σπίτι, ενώ δημιούργησαν και το παρακάτω βίντεο.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις και συνεντεύξεις Τύπου, καλεί σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα, από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα.

Κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ: ΕΔΩ.

Ανακοινώσεις Ενώσεων: ΕΔΩ.

Σύλλογοι / Φορείς / Σωματεία που στηρίζουν την κινητοποίηση: ΕΔΩ.

Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, συνεντεύξεις τύπου.

Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

ΟΕΝΓΕ

 

Μοιραστείτε το άρθρο