Η… κανονικότητα της ακρο-δεξιάς κυβέρνησης.- Του Βαγγέλη Σπυριδωνίδη

«Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του».

Ρήγας Φεραίος, ο Βελεστινλής

«Επιστρέψαμε», βροντοφώναξε από την πρώτη ημέρα αναρρίχησης στην εξουσία ο κυβερνητικός «συνασπισμός» δεξιών, νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών της ΝΔ. Κι αν δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ημέρες για να αντιληφθούν οι ψηφοφόροι τι εννοούσαν ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και λοιποί, στους εννέα μήνες που ακολούθησαν την 7η Ιουλίου 2019 το εμπέδωσαν με τον πιο αποκαλυπτικό και τραγικό τρόπο.

Το «νέο» πολιτικό σκηνικό, με την επιστροφή-παλινόρθωση της κανονικής Δεξιάς (εξ αυτού και ο πολυχρησιμοποιημένος όρος «κανονικότητα»…), εμπεριείχε όλα εκείνα τα στοιχεία άσκησης κυβερνητικής εξουσίας, τα οποία πολλοί εξ ημών ανέμεναν με βεβαιότητα και σιγουριά, όπως τη φυσιολογική εναλλαγή της ημέρας με τη νύχτα…

Η νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά ατζέντα είχε και έχει στην κορυφή της πρώτης σελίδας του κυβερνητικού προγράμματος την επίτευξη του στόχου «Νόμος και Τάξις».

Κι αυτό ακριβώς είναι το προπέτασμα καπνού, το «καρότο» που προσέφεραν στους νοικοκυραίους. Η εμπέδωση, δήθεν, ενός αισθήματος ασφάλειας στην καθημερινότητά τους.

Στην πραγματικότητα, η ακροδεξιά κυβέρνηση των Μητσοτάκη-Γεωργιάδη έχει εξαπολύσει μία πολυμέτωπη επίθεση εναντίον των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Με σημαία το δόγμα «Νόμος και Τάξις» επιχειρεί να καταστείλει κάθε φωνή και ενέργεια αντίδρασης και αντίστασης αλλά και αλληλεγγύης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Παλινόρθωση της… ΕΡΕ

Η επιστροφή της Δεξιάς στην εξουσία δεν είναι τίποτε άλλο από την παλινόρθωση ενός συστήματος στο οποίο μπλέκονται, σαν κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί καταστολής. Στους παλαιότερους θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης της ΕΡΕ του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, της ΕΚΟΦ και των ΤΕΑ.

Η κρατική καταστολή, η καθεστωτική αυθαιρεσία, η αστυνομοκρατία, η φασιστική νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», βρίσκονται και πάλι στην καθημερινή ημερήσια διάταξη. Η αποθέωση ή καλύτερα η επιτομή της «νόμιμης» κρατικής βίας.

Όλα αυτά, αλλά και το καθένα μόνο του, αποτελούν για τη δεξιά-ακροδεξιά κυβέρνηση την επονομαζόμενη κανονικότητα. Και με την αγαστή συνεργασία της πλειοψηφίας των εξωνημένων και αργυρώνητων δημοσιογράφων των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης, έντυπων και ραδιοτηλεοπτικών, προσπαθούν με λυσσαλέο τρόπο να την επιβάλουν.

«Επιστρέψαμε», βροντοφωνάζει η κυβέρνηση της Δεξιάς-Ακροδεξιάς. Η πολιτική παράταξη της βίας και της νοθείας. Του αντικομμουνισμού και των εκτελέσεων. Της διαφθοράς και της διαπλοκής. Του αυταρχισμού, της επιβολής αστυνομοκρατίας, της κοινωνικής υποταγής και της τρομοκράτησης των πολιτών.

Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» των φονταμενταλιστών της φιλελεύθερης οικονομίας και της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας. Της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των καναλαρχών και των εργολάβων, με την παράλληλη (και ταυτόχρονη) υποβάθμιση και σύνθλιψη των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων. Της αυτορρύθμισης των αγορών και της ιδιωτικοποίησης των πάντων – της Υγείας, της Παιδείας, των αεροδρομίων και των λιμανιών, των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η «κανονικότητα» του ασφυκτικού ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μέσω των γνωστών «νταβατζήδων» και της Δικαιοσύνης και ενός παράφορου εναγκαλισμού με τη σκοταδιστική ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Μοιραστείτε το άρθρο