Ιδρύθηκε και στη Θεσσαλονίκη Πρωτοβουλία για νέο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα

Ιδρύθηκε η «Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα Θεσσαλονίκης», μετά από σύσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη Κυριακή. Το βήμα αυτό πραγματοποιήθηκε από όσους υπογράφουν στη Θεσσαλονίκη το «κείμενο-πρόσκληση για πρωτοβουλίες για κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα», καθώς και από άλλους αγωνιστές που παρακολουθούν την προσπάθεια. Καρδιά της διαδικασίας είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία, ενώ συσπειρώνεται ευρύ φάσμα από τις γενιές και τις διαδρομές της κομμουνιστικής Αριστεράς και της αντικαπιταλιστικής πάλης.

Στις αποφάσεις της σύσκεψης περιλαμβάνεται, καταρχάς, ο συντονισμός με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Αθήνα και αλλού, η πλατιά διακίνηση του «Κειμένου-πρόσκλησης», με κάλεσμα για συνυπογραφή του, αλλά και η προετοιμασία μιας ανοιχτής συνέλευσης για την παρουσίαση της Πρωτοβουλίας στις 9 Φλεβάρη. Παράλληλα, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύνδεση με την Πρωτοβουλία αγωνιστών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση του «κειμένου-πρόσκληση» με τις 242 αρχικές υπογραφές από όλη την Ελλάδα, υπάρχει διευρυμένο ενδιαφέρον για το εγχείρημα ενός νέου σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος όσο και για την προγραμματική προσπάθεια κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης για ένα αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική κρίση. Διεργασίες για τη συγκρότηση αντίστοιχων πρωτοβουλιών έχουν δρομολογηθεί σε αρκετές πόλεις, ενώ θα επιδιωχθεί η συμμετοχή κάθε αγωνιστή που θέλει να συμβάλλει. Κομβική στιγμή της προσπάθειας θα είναι η πανελλαδική συνέλευση, η οποία προγραμματίζεται για τον Μάρτιο με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από τις πρωτοβουλίες και αγωνιστών.

Ενημέρωση στην ιστοσελίδα neoprogrammakomma.home.blog

Μοιραστείτε το άρθρο