4 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ!

26/1/2020

Απεριόριστη είναι η οργή απέναντι στην εργοδοσία, τις δοτές διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ και την κυβέρνηση, όταν μέσα σε λίγους μήνες μετράμε 4 νεκρούς εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, εν ώρα εργασίας. Τελευταία θύματα 53χρονος εργαζόμενος που έπαθε ανακοπή καρδίας την προηγούμενη Τετάρτη και 34χρονος οδηγός που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής.
Η αιτία ίδια∙ οι άθλιες και υπερεντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας, ο απαρχαιομένος εξοπλισμός και εγκαταστάσεις, η μη εφαρμογή κανόνων και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Υπαίτιοι∙ οι δοτές διοικήσεις, οι κυβερνήσεις, η εργοδοσία που επιβάλλουν αυτήν την πραγματικότητα κι έχουν φέρει τη ΛΑΡΚΟ στη σημερινή της κατάσταση. Άλλωστε ο στόχος τους είναι κοινός για αυτό τα «κροκοδείλια» δάκρυα δεν αγγίζουν τους συναδέλφους και τις οικογένειες των αδικοχαμένων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Είναι αποφασισμένοι να ξεπουλήσουν τη ΛΑΡΚΟ και να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος και δεν λογαριάζουν τίποτα στο διάβα τους για αυτό μετά από 4 νεκρούς σε 6 μήνες το μόνο που προτείνουν ως λύση είναι να «αλλάξει χέρια η ΛΑΡΚΟ» και να περάσει «στα ικανά χέρια των ξένων και ντόπιων επενδυτών». Η συνέχεια γνωστή∙ νέα συρρίκωνση του προσωπικού, ραγδαίες μειώσεις των μισθών, υπερεντατικοποίηση της εργασίας καθώς με λιγότερο προσωπικό πρέπει να βγει η ίδια ή και παραπάνω δουλειά, νεα εργατικά ατυχήματα και ακόμα πιο σκληρές συνθήκες εργασίας.
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, μαζί με τα συνδικάτα και τους χιλιάδες εργαζόμενους στις 25 Γενάρη έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και τα σχέδια της για την ΛΑΡΚΟ. Ήδη έχει εκφραστεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται για να μην ξεπουληθεί η εταιρεία.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να αγκαλιαστεί από όλο το λαό και να αποτελέσει την έναρξη ενός νέου γύρου εργατικών διεκδικήσεων, κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων για τη θέσπιση και τήρηση αυστηρών κανόνων ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, για να σταματήσει το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου και οι ιδιωτικοποιήσεις και για να επιστέψει ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν.
Για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τους δεκάδες νεκρούς εργάτες το τελευταίο χρόνο, για μια καλύτερη ζωή για την εργατική τάξη, τους εργαζομένους και τη νεολαία της χώρας η ιστορία να ξαναγραφτεί στους δρόμους και στους εργασιακούς χώρους με πείσμα, οργάνωση, ενότητα και μαχητικότητα.
• Κανένας άλλος εργάτης νεκρός
• Τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Θέσπιση αυστηρότερων μέτρων ασφάλειας.
• Να πληρώσουν τώρα οι υπαίτιοι γι’ αυτές τις δολοφονίες.
• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
• Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Τέρμα στο ξεπούλημα του φυσικού κι ορυκτού μας πλούτου.

aristerisispeirosi.gr

Μοιραστείτε το άρθρο