Καταγγελία του ΣΕΕΟΔΥ: Ξεδιάντροποι “συνδικαλιστές” του ΣΕΚΕΕΛ

Όταν το σωματείο μας ιδρύθηκε, ξέραμε ότι υπάρχει συνδικαλιστικός φορέας στο “αμαρτωλό” κατά τα ΜΜΕ πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ. Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων που από την τόση έντονη συνδικαλιστική του παρουσία δεν προχωρούσε ούτε σε σχετική αλλαγή ονόματος με βάση τον φορέα των εργαζομένων του οποίου αναφέρει ότι υπερασπίζεται. Ξέραμε πολύ καλά ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία (η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ κατείχε προϊσταμενικές θέσεις) και ότι επ’ ουδενί δεν δέχεται συμβασιούχους.

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας μας, όταν οι συνάδελφοι των ΚΟΜΥ ήρθαν να εγγραφούν σε εμάς, η εργοδοσία και το συγκεκριμένο σωματείο ενοχλήθηκαν. Ενόχλησε και η παρουσία μας όταν οι συνάδελφοι πρόπερσι τον Νοέμβρη διαμαρτύρονταν όντες απλήρωτοι επί ενάμιση μήνα, ενόχλησε και η παρουσία κάθε τοιχοκολλημένης ανακοίνωσής μας η οποία εξαφανιζόταν σε λίγα λεπτά, ενόχλησε και η όποια πίεσή μας να δοθούν οι νόμιμες άδειες μητρότητας σε συναδέλφισσες που γνώριζαν την νομοθεσία, την οποία ο φορέας «αγνοούσε».

Πριν μερικούς μήνες, το εν λόγω σωματείο είχε εκλογές. Προεκλογικά αρνήθηκαν να εγγράψουν συμβασιούχους. Αμέσως μετά και με αφορμή τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας για αποσπασματική ένταξη κλάδων εργαζομένων στο ανθυγιεινό επίδομα, ανάμεσά τους και ειδικότητες στον ΕΟΔΥ, το εν λόγω σωματείο επανεμφανίστηκε και καλούσε τους συναδέλφους των ΚΟΜΥ και του Κέντρου Επιχειρήσεων στη HELEXPO στο Μαρούσι να …εγγραφούν σε αυτό, υποσχόμενοι να διεκδικήσουν αυτό το επίδομα για τους συμβασιούχους.

Ωστόσο η τελευταία και πιο αισχρή πράξη αυτής της επίφασης συνδικαλισμού παίχτηκε χθες. Όταν όλη η χώρα βρισκόταν σε πανελλαδική απεργία, όταν ακόμα είναι ζεστό το αίμα των 57 στο τρένο των Τεμπών, το εν λόγω σωματείο,  εμφανιζόμενο μάλιστα με το όνομα μας (ξαφνικά εμφανίστηκαν ως Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ ) με σκοπό να σπείρει τη σύγχυση στους εργαζόμενους πραγματοποίησε εγγραφές συμβασιούχων συναδέλφων ( κατ’ επιλογή κιόλας λες και  η συμμετοχή σε ένα συνδικαλιστικό φορέα είναι  “a la carte” ) και “ενημερώνοντας” τους συναδέλφους ότι είμαστε “παράνομοι”.

Θα μπορούσαμε να πούμε και πολλά άλλα για το ποιών όλων αυτών τα 3 αυτά χρόνια που εργαζόμαστε στον ΕΟΔΥ, αλλά επιφυλασσόμαστε….. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να σχολιάσουμε παραπάνω  κάτι για αυτό τον σάπιο εργοδοτικό συνδικαλισμό, ούτε φυσικά ότι προφανώς και έχει τις πλάτες της διοίκησης του φορέα.

 Σωματείο Εργαζομένων του Ε.Ο.Δ.Υ.

Μοιραστείτε το άρθρο